Η γνώμη μας είναι ότι δεν είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας να συνεχίζουν να διαχειρίζονται τις τύχες της . Δεν θα βρούμε άλλους λόγους (που ασφαλώς υπάρχουν) , αλλά θα προτάξουμε τους ηθικούς : Θέλουμε ή δεν θέλουμε να αλλάξουμε πορεία και εμείς οι ίδιοι , όπως και η χώρα . Άν θέλουμε να αλλάξουμε δεν πρέπει να ενεργήσουμε με σκεπτικά αντίστοιχα της παρούσας άθλιας πολιτικής τάξης – σκεπτικά δηλαδή συμφεροντολογικής συναλλαγής : Διώχνουμε μόνο τον ΓΑΠ και οι υπόλοιπες μερίδες της πολιτικής τάξης εκτιμήστε το αυτό και φερθείτε μας περισσότερο σπλαχνικά . Η ξεχασμένη έννοια του ηθικού καθήκοντος επιβάλλει να ξεχάσουμε οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά και να οδηγήσουμε στην απαραίτητη πολιτική ποινή , αυτή της εξόδου , ολόκληρη την πολιτική τάξη . Πολλοί αναρωτιούνται πως η Ελλάδα θα ανακτήσει το οποιοδήποτε διεθνές κύρος της . Η απάντηση είναι : με αφορμή τα τεράστια προβλήματα της να δείξει στον κόσμο τι σημαίνει σε επίπεδο πολιτικών θεσμών ανανέωση του Δυτικού πολιτισμού . Γιατί δηλ. το Γαλλικό 1789 θεωρείται ορόσημο και δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο παγκόσμιο ορόσημο στη χώρα που κατεξοχήν έθεσε τη σημασία των ορόσημων με τη γένεση και ανάπτυξη της Δημοκρατίας ;
Είναι σαφές ότι τα κόμματα δεν θα συναινέσουν στη διάλυση τους Πρέπει να εξαναγκασθούν . Ο τρόπος που θα γίνει αυτό θα είναι θέμα επόμενων κειμένων μας .
Πρέπει όμως να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας μας δεν περιλαμβάνει την παρούσα πολιτική τάξη που η ποινή που πρέπει να της επιβληθεί είναι το γκρέμισμα της σε πολιτικό Καιάδα .
↧
Σχόλιο στο ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – Η ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από kafedimo
↧